Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπούτι κοτόπουλου στο φούρνο

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Selamun aleykum 🙂
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Όταν αλατοπιπερώνω τις πατάτες. Έβαλα τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε ένα μπολ και πρόσθεσα λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο, αλάτι, θυμάρι, μαύρο πιπέρι και λίγο περισσότερο από 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τα τακτοποίησα με τη σειρά στον πάτο του ταψιού που είχα ανακατέψει καλά και λαδώσω. Αν είναι πολύ, μπορείτε να το στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Έπειτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια που καθαρίσαμε σε ροδέλες και τα αραδιάζουμε πάνω τους. Κόβω το σκόρδο στη μέση. Στη συνέχεια, αν θέλουμε, κόβουμε τον τρίφτη ντομάτας και μετά κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και μετά πλένουμε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου και τα τοποθετούμε. Τρίψτε τα με λεμόνι και μοιράστε μεταξύ τους 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Στη συνέχεια, για να ετοιμάσουμε το νερό μας, χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αδειάζουμε στο ταψί μας για να μην πέσει πάνω από τα κοτόπουλα.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°. Μαγειρέψτε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να μην έχει φύγει το νερό. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. 🙂

Αν δεν πρόκειται να το φάτε αμέσως, σκεπάστε το δίσκο σας με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσουν τα κοτόπουλα μας.

Καλή όρεξη μέλι ζάχαρη :)) :*

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button