Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εύκολη τούρτα

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη συνταγή για κέικ;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και ρολό κέικ με το υπέροχο και απαλό κέικ μου, που έφτιαξα βλέποντας τη συνταγή της αγαπημένης Yasemin Atalar. Ευχαριστώ για τη συνταγή.

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα μας. Για την κρέμα του κέικ μας, πάρουμε 200 ml υγρή κρέμα σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε 1 πακέτο σαντιγί άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρει μια συνοχή.
  3. Τώρα ας ετοιμάσουμε το κέικ μας. Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάτε.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και χτυπάμε.
  5. Αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο μπολ με το μίξερ. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη λίγη-λίγη στο ασπράδι.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το άμυλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να αποκτήσουν μια πηχτή σύσταση.
  7. Προσθέτουμε τα ασπράδια που έχουν φουσκώσει στη σύσταση που θέλουμε, 3-4 φορές, με τους κρόκους, προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς να φυσήξει πολύ ο αέρας και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
  8. Αδειάζουμε το γουδί που ετοιμάσαμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και χτυπάμε μερικές φορές το ταψί να απλωθεί το γουδί και να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα.
  9. Το ψήνουμε ανάποδα για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
  10. Αναποδογυρίζουμε το ψημένο κέικ μας σε άλλο χαρτί ψησίματος. Και το κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
  11. Ας στρώνουμε στο τραπέζι μας 2 κομμάτια μεμβράνης. Ας πάρουμε ένα κομμάτι από το κέικ που κόψαμε και απλώνουμε πάνω την κρέμα μας.
  12. Επειδή το κέικ μας είναι πολύ απαλό, δεν χρειάζεται να το βρέξουμε. Ας τοποθετήσουμε τα κομμάτια των φρούτων που κόψαμε σε μικρά κομμάτια και τα τυλίγουμε σε μορφή ρολού.
  13. Ας το τοποθετήσουμε κάθετα πάνω στη μεμβράνη. Βάζουμε κρέμα και φρούτα στα υπόλοιπα μέρη και τα τυλίγουμε προσεκτικά γύρω από το ρολό στη μεμβράνη.
  14. Αφού τυλίξουμε την τελευταία στρώση του ρολού, παίρνουμε τη μεμβράνη από τις άκρες, την ενώνουμε στη μέση, τυλίγουμε το κέικ μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  15. Ανακατεύουμε στην υπόλοιπη κρέμα μας 65-80 γρ λευκή σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρί και μερικές σταγόνες κόκκινη βαφή.
  16. Αν δεν θέλετε να κάνετε ροζ χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε άλλο χρώμα χρωστικής τροφίμων ή μαύρη σοκολάτα.
  17. Με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει μπορείτε να καλύψετε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του κέικ μας και να του δώσετε το σχήμα που θέλετε. Υπήρχαν στολίδια που είχα αγοράσει παλιότερα στο σπίτι μου και τα σκέπασα με αυτό.

Σημείωση: Χρησιμοποίησα 1 φλιτζάνι τσαγιού επειδή το φλιτζάνι τσαγιού μου είναι μικρό. Δημοσίευσα μια φωτογραφία του ποτηριού.

Να υπάρχει αφθονία στο τραπέζι σας και ειρήνη στο σπίτι σας. Καλή όρεξη.

Εύκολη συνταγή για κέικ με φωτογραφία

Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρταΕύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα
Εύκολη τούρταΕύκολη τούρτα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button