Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Τα γεμιστά φιστίκια και τα φιστίκια Αιγίνης τηγανίζονται σε λάδι για τη γέμιση. Το ρύζι που διατηρείται σε αλατισμένο νερό ρίχνεται και ψήνεται. Σταφίδες και μπαχαρικά ρίχνονται και ανακατεύονται λίγο. Ρίχνουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ο τελευταίος άνηθος ρίχνεται και αφήνεται να ξεκουραστεί.

Το κοτόπουλο είναι καλά πλυμένο. Αν έχει περισσότερα εξωτερικά φτερά, καπνίζεται στη σόμπα. Καθαρίζεται εσωτερικά, βράζεται ελαφρά στην κατσαρόλα πριν ψηθεί τελείως. Το βγάζουμε όταν είναι λίγο ζωντανό, και γεμίζεται καλά στο εσωτερικό του ρύζι. Αν το ρύζι φαίνεται να χύνεται, ράβεται η ανοιχτή πλευρά. Τέλος, η σάλτσα απλώνεται σε όλη την εξωτερική πλευρά του κοτόπουλου. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εάν το κοτόπουλο ροδίσει πριν ψηθεί πλήρως, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου. Όταν ψηθούν, τα μπούτια στολίζονται με χαρτί κεριού. Συνδέεται με φύλλο αλουμινίου. Καλή όρεξη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button